project management


 

INSCRIERE NEWSLETTERAdresa de e-mail:

 

INSCRIERE CVRomana: Vrei o cariera in managementul proiectelor?

Adauga CV-ul tau in baza noastra de date cu specialisti in Project Management!


Untitled 1

ARTICOLE PROJECT MANAGEMENT

SOLUTIA POTRIVITA PENTRU SUCCESUL PROIECTELOR     Imbunatatirea performantei este un obiectiv major pentru fiecare organizatie. Fiecare organizatie vrea sa-si creasca continuu ROI ( Return of Investiment), sa-si  minimizeze costurile, sa livreze mai rapid proiectele, asigurind produse si servicii de calitate din ce in ce mai buna care sa sporeasca satifactia clientilor, stakeholderilor si celorlalti salariati. O metodologie de Project Management (PM)  care tinde sa faca aceste lucruri , asigurind totodata flexibilitatea relatiilor interpersonale, va conduce cu siguranta la imbunatatirea performantei organizationale.


Riscuri tot mai mari pe piaţa construcţiilor


    
     Desi Managementul  Riscului nu poate elimina riscurile la care este supus un obiectiv de constructii, putem spune ca un bun management al riscurilor  poate asigura venituri substantiale in cazul unor fenomene cu probabilitate de aparitie sau impact mare, asa cum sunt cele  produse de criza financiara actuala.
     Scumpirea materialelor şi manoperei, scăderea vânzărilor pe piaţa imobiliară şi fluctuaţiile de curs valutar sunt principalele semne ale unui posibil blocaj în construcţii.
Domeniul  constructiilor  este domeniul care prezintă cel mai mare risc pentru România, având în vedere că, în ultimii ani, sectorul de construcţii a fost motorul de creştere a economiei. Riscurile identificate de analişti apar în special pe segmentele imobiliare şi infrastructură, pe fondul crizei financiare internaţionale.


Management de Proiect in Administratia Publica


        Având în vedere dispoziţiile Legii nr. 339 din 2007 privind promovarea aplicării strategiilor de Management de Proiect la nivelul unităţilor administrativ-teritoriale şi locale cit si complexitatea proiectelor de anvergură in care sunt implicate unitatile  administrativ teritoriale  judetene si locale, completata cu OUG 35/11.04.2009 in vederea facilitarii promovarii programelor de finantare internationala, crearea conditiilor pentru o folosire mai eficienta a resurselor la nivelul  fiecarei autoritati, cresterea capacitatii autoritatii de a accesa fonduri pentru dezvoltare si modernizare si nu in ultimul rind  implementarea, monitorizarea si controlul  proiectelor, voi incerca sa fac o analiza a situatiei actuale, din punct de vedere a Project Managerului.


ECONOMIA IN STARE DE CRIZA      Depasind granitele  mediului steril format din definitii si teorii, coborind cu picioarele  pe pamint, la nivelul  organizatiilor si leaderilor  acestora,  voi incerca sa fac o abordare a fenomenului de criza. Am remarcat ca in perioadele de criza leaderii nu trebuie sa rezolve doar problemele operationale, financiare sau strategice care pot fi sursa recesiunii,  ci au de luptat cu o schimbare in cultura companiei.
     Si cum  schimbarile angajeaza TENDINTE, lupta pentru amplificarea efectului tendintelor pozitive (care tin in general de viziunea liderului) si estomparea pana la eliminare a tendintelor negative (aici ma refer la tendintele impotriva "curentului" , cele care nu se aliniaza la viziunea liderilor si la strategia organizatiei) este dificila si necesita o strategie aparte .


O Cariera de Succes in Project Management


      Desi ar trebui sa incep prin a defini Project Managementul , consider ca cei care aloca timpul necesar pentru a citi acest articol, cunosc deja ce este Project Managementul iar daca nu, oricum voi reveni mai tarziu, pe parcurs la continutul notiunii de Project Management.
    Deoarece vreau sa vorbim aici de Project Manageri, definitia cea mai generala a Project Managerului ar putea fi “PM este o persoana care angajeaza procesele de management ale proiectului”. Desi aceasta este o definitie simplificata, ea prezinta esenta a ceea ce trebuie sa fie Project Managerul. Daca ne-am referi la proiecte de diferite dimensiuni, atunci definitia ar trebui nuantata, dar daca va uitati dupa o “pozitie noua” in organizatie, fie ca aceasta se numeste Project Manager, Project Coordonator sau Project Supervizor sa stiti ca este de fapt acelasi lucru.
   


Pagina :


AVANTAJELE PROJECT MANAGEMENTULUI


    

     Avantajul competitiv creat de Managementul de Proiect (Project Management) este dat in primul rind de urmatoarele :
  1. Organizatia va fi capabila sa livreze proiecte de succes in mod controlabil
  2. Organizatia va putea sa-si imbunatateasca procesele si procedurile interne
  3. Organizatia va putea sa-si dezvolte un brand care va crea clienti fideli
  4. Organizatia va putea sa-si creasca segmentul de piata in primul rind datorita atingerii nevelului de satisfactie al clientilor
  5. Organizatia va putea sa-si organizeze mai eficient resursele (umane , financiare , de timp )
  6. Calitatea oferita clientilor este asigurata permanent
  7. Costurile pot fi reduse in contextul asigurarii unei calitati superioare si a incadrarii in buget
  8. Asigurarea unui sistem de control al riscurilor elimina incertitudinile si reduce costurile
  9. Comunicarea se face eficient in interiorul echipei de PM si intre echipa si ceilalti participanti (stakeholderi)
  10. Realizarea de economii printr-un proces de procurement imbunatatit (pentru materiale si pentru servicii / subcontractanti) 


  Open Web Design Project Management Methodology