project management


 

INSCRIERE NEWSLETTERAdresa de e-mail:

 

INSCRIERE CVRomana: Vrei o cariera in managementul proiectelor?

Adauga CV-ul tau in baza noastra de date cu specialisti in Project Management!


Untitled 1

ARTICOLE PROJECT MANAGEMENT

Impactul OUG nr. 46/2013 asupra contractelor de achizitiiOUG 46 2013 insolvenţa unităţilor administrativ-teritoriale       Odata cu intrarea in vigoare a OUG 46/2013 privind criza financiară şi insolvenţa unităţilor administrativ-teritoriale, Contractorii si Subcontractorii trebuie sa-si revizuiasca si sa-si completeze modalitatea de abordare a riscului, deoarece ordonanta are un impact major asupra contractelor de achizitii publice pentru lucrarile de constructii.


PMBOK® Guide - Editia a 5-a


   

      Project Management Institute  PMI-USA a lansat deocamdata doar versiunea preliminara  proiectului pentru PMBOK® Guide ediţia 5-a pentru revizuire şi am avut şansa de a o parcurge integral.
    
     Există unele schimbări în Ghidul PMBOK® nou, ceale mai mari schimbari fiind că acesta a introdus 7 noi procese, o noua Arie de Cunostinte  "Managementul Stakeholderilor Proiectului" şi a eliminat 2 procese , respectiv  " Manage Stakeholder Expectations si Report Performance ", asa ca acum avem 47 de procese şi 10 Arii de Cunostinte, pe care le voi prezenta in cele ce urmeaza.


ISO-21500 Noul Standard pentru Management de Proiect


30 Mai 2012

ISO 21500    Organizaţia Internaţională de Standardizare (ISO) a creat un nou standard ISO 21500 intitulat: Ghid pentru Managementul de Proiect.
     Standardul va oferi o platformă comună, ce va deveni un punct de referinţă pentru toţi profesioniştii de management de proiect şi va facilita transferul de cunoştinţe şi armonizarea principiilor, vocabularul şi procesele existente în standardele viitoare.
     Acest lucru va contribui major la reducerea decalajului dintre organizaţii sau grupuri ce utilizează diferite metodologii de management de proiect.


OUG 34 – Am castigat o Licitatie Publica !


11 ianuarie 2012

licitatii oug 34     Adjudecarea unei licitatii, ca rezultat a unei proceduri de achizitii publice, organizate de o autoritate contractanta nu reprezinta intotdeauna si obtinerea unui succes. Deoarece majoritatea firmelor de constructii pot realiza numai o parte dintre lucrarile ce trebuiesc executate cu salariatii si utilajele proprii, iar pentru restul de lucrari trebuie sa apeleze la alte firme, deci sa faca un subcontract.


Constructii si Management de Proiect in Constructii


                                                         

     Industria Constructiilor (civile,  industriale, agricole, drumuri si poduri …  etc.) are la ora actuala cea mai mare dinamica dintre principalele verticale de market, iar trendul indica chiar o posibila crestere.  Constatam ca o adevarata oportunitate de piata este invadata de firme romanesti si straine de toate dimensiunile, fiecare incercind sa gaseasca “El Dorado” , aici in Romania anului 2008.

     Constatam ca aceasta  multitudine de firme , sfidind nivelul  ridicat de risc din sectorul constructiilor  incearca sa gaseasca cheia succesului , angrenindu-se in realizarea unor parti mai mici sau mai mari dintr-o constructie.

     Care sunt elementele determinante care pot asigura succesul in aceasta competitie , puteti citi in cele ce urmeaza :


Pagina :


AVANTAJELE PROJECT MANAGEMENTULUI


    

     Avantajul competitiv creat de Managementul de Proiect (Project Management) este dat in primul rind de urmatoarele :
  1. Organizatia va fi capabila sa livreze proiecte de succes in mod controlabil
  2. Organizatia va putea sa-si imbunatateasca procesele si procedurile interne
  3. Organizatia va putea sa-si dezvolte un brand care va crea clienti fideli
  4. Organizatia va putea sa-si creasca segmentul de piata in primul rind datorita atingerii nevelului de satisfactie al clientilor
  5. Organizatia va putea sa-si organizeze mai eficient resursele (umane , financiare , de timp )
  6. Calitatea oferita clientilor este asigurata permanent
  7. Costurile pot fi reduse in contextul asigurarii unei calitati superioare si a incadrarii in buget
  8. Asigurarea unui sistem de control al riscurilor elimina incertitudinile si reduce costurile
  9. Comunicarea se face eficient in interiorul echipei de PM si intre echipa si ceilalti participanti (stakeholderi)
  10. Realizarea de economii printr-un proces de procurement imbunatatit (pentru materiale si pentru servicii / subcontractanti) 


  Open Web Design Project Management Methodology