project management


 

INSCRIERE NEWSLETTERAdresa de e-mail:

 

INSCRIERE CVRomana: Vrei o cariera in managementul proiectelor?

Adauga CV-ul tau in baza noastra de date cu specialisti in Project Management!


Untitled 1

ARTICOLE PROJECT MANAGEMENT

Cât de multe cunoștințe sunt suficiente pentru un PM?     Deoarece echipcunostinte pentru project managerele de proiect evoluează in modul în care lucreaza, iar acesta evoluție este inevitabilă și extrem de necesara. Ca urmare, Project Managerii care nu pot sau nu doresc să evolueze in modul in care gestionează proiectele vor fi din ce în ce mai in afara ritmului și isi vor pierde eficacitatea.


SECRETUL PROIECTELOR DE SUCCESsuccesul in proiect
     Daca luam la intamplare 100 de proiecte care se desfasoara astazi in Romania, vom constata ca mai putin de 5 dintre acestea sunt de succes. Aceasta inseamna ca numai in 5% dintre proiecte se obtine succesul.


Proliferarea riscurilor prin Efectul de Undarisk management     Abordarea proactiva a riscurilor reprezinta o cale de urmat pentru orice manager de proiect profesionist. Depasind cadrul riscurilor proiectului ( riscurile directe, riscurile reziduale, riscurile secundare ... etc.) acest articol prezinta succint o abordare ceva mai larga a mediului in care se desfasoara proiectul si impactul riscurilor asupra mediului organizational al beneficiarilor directi si indirecti ai proiectului.


Reglementarile UE cresc importanta pentru management de proiectmanagement de proiect  Uniunea Europeană (UE) a aprobat regulamentele care cresc importanța competențelor si metodelor de management de proiect aplicate drept criterii de selecție a beneficiarilor fondurilor structurale și de coeziune ale UE in perioada 2015-2020.
   Bugetul alocat va fi de până la 366.8 miliarde € pentru a fi  investiti în diferite regiuni, orașe ale Europei și in economia reala (partea care produce bunuri și servicii).


Impactul OUG nr. 46/2013 asupra contractelor de achizitiiOUG 46 2013 insolvenţa unităţilor administrativ-teritoriale       Odata cu intrarea in vigoare a OUG 46/2013 privind criza financiară şi insolvenţa unităţilor administrativ-teritoriale, Contractorii si Subcontractorii trebuie sa-si revizuiasca si sa-si completeze modalitatea de abordare a riscului, deoarece ordonanta are un impact major asupra contractelor de achizitii publice pentru lucrarile de constructii.


Pagina :


AVANTAJELE PROJECT MANAGEMENTULUI


    

     Avantajul competitiv creat de Managementul de Proiect (Project Management) este dat in primul rind de urmatoarele :
  1. Organizatia va fi capabila sa livreze proiecte de succes in mod controlabil
  2. Organizatia va putea sa-si imbunatateasca procesele si procedurile interne
  3. Organizatia va putea sa-si dezvolte un brand care va crea clienti fideli
  4. Organizatia va putea sa-si creasca segmentul de piata in primul rind datorita atingerii nevelului de satisfactie al clientilor
  5. Organizatia va putea sa-si organizeze mai eficient resursele (umane , financiare , de timp )
  6. Calitatea oferita clientilor este asigurata permanent
  7. Costurile pot fi reduse in contextul asigurarii unei calitati superioare si a incadrarii in buget
  8. Asigurarea unui sistem de control al riscurilor elimina incertitudinile si reduce costurile
  9. Comunicarea se face eficient in interiorul echipei de PM si intre echipa si ceilalti participanti (stakeholderi)
  10. Realizarea de economii printr-un proces de procurement imbunatatit (pentru materiale si pentru servicii / subcontractanti) 


  Decoratiuni   Open Web Design Project Management Methodology