project management


 

INSCRIERE NEWSLETTERAdresa de e-mail:

 

INSCRIERE CVRomana: Vrei o cariera in managementul proiectelor?

Adauga CV-ul tau in baza noastra de date cu specialisti in Project Management!


Untitled 1

ARTICOLE PROJECT MANAGEMENT

Manageri de Proiect – PRELUATI CONDUCEREA !


Manageri de proiect preluati conducerea     Anul 2017 incepe cu vesti bune pentru managerii de proiect, vesti legate de imbunatatirea managementului si conducerii lucrarilor de constructii. In vederea alinierii la noile directive europene privind Achizitiile Publice, guvernul a aprobat deja unele reglementari care vor imbunatati atat disciplina in constructii cat si calitatea reala a lucrarilor de constructii.


SUA a adoptat “Program Management Improvement and Accountability Act - PMIAA”


Program Management Improvement and Accountability Act    Pe data de 14 decembrie 2016, presedintele SUA, D-l. Barack Obama a semnat Program Management Improvement and Accountability Act - PMIAA, care îmbunătățeste responsabilitatea și cele mai bune practici în managementul proiectelor și programelor în cadrul guvernului federal.


Impactul produs de Legea nr. 98/2016 asupra mediului de afacerilegea 98/2016Noul pachet legislativ aprobat de Parlamentul Romnaiei in luna iunie 2016, care include Legea nr. 98 – Achizitii Publice si Hotărârea nr. 395/2016 pentru aprobarea Normelor metodologice pentru Legea nr. 98/2016 asigura cadrul lucrativ pentru dezvoltarea intreprinderilor mici si mijlocii (IMM), reprezentand o oportunitate ce nu trebuie ratata.  


Noile Directive UE privind Achizitiile PubliceNoile Directive UE privind Achizitiile Publice     Alinierea sistemului de achizitii publice din Romania la noile Directive Europene ( Directivele 2014/23/UE; 2014/24/UE; 2014/25/UE), necesita alinierea legislatiei nationale ( OUG34/2006 si HG925/2006) , dar si cadrul institutional. Pe de alta parte, toate organizatiile participante la contractele de achizitii publice trebuie sa-si alinieze procedurile organizationale odata cu scolarizarea personalului pentru a putea utiliza eficient noile proceduri.


5 modalitati de a va impulsiona cariera in Management de Proiect     Dezvoltarea profesională se aseamana cu un joc pe termen lung. Puteți totusi sa faceti si schimbari pe termen scurt, urmand cateva sfaturi simple pentru carieră.
     Construirea competențelor și a experienței organizaționale necesita pentru un lider de proiect ani de efort concentrat. Există si pași mai mici, ce pot fi facuti pe termen scurt, pentru a te pozitiona catre succes.


Pagina :


AVANTAJELE PROJECT MANAGEMENTULUI


    

     Avantajul competitiv creat de Managementul de Proiect (Project Management) este dat in primul rind de urmatoarele :
  1. Organizatia va fi capabila sa livreze proiecte de succes in mod controlabil
  2. Organizatia va putea sa-si imbunatateasca procesele si procedurile interne
  3. Organizatia va putea sa-si dezvolte un brand care va crea clienti fideli
  4. Organizatia va putea sa-si creasca segmentul de piata in primul rind datorita atingerii nevelului de satisfactie al clientilor
  5. Organizatia va putea sa-si organizeze mai eficient resursele (umane , financiare , de timp )
  6. Calitatea oferita clientilor este asigurata permanent
  7. Costurile pot fi reduse in contextul asigurarii unei calitati superioare si a incadrarii in buget
  8. Asigurarea unui sistem de control al riscurilor elimina incertitudinile si reduce costurile
  9. Comunicarea se face eficient in interiorul echipei de PM si intre echipa si ceilalti participanti (stakeholderi)
  10. Realizarea de economii printr-un proces de procurement imbunatatit (pentru materiale si pentru servicii / subcontractanti) 


  Decoratiuni   Open Web Design Project Management Methodology